Zgodba o tem, kako se je navidez nedolžni izlet v svet drog se je končal tragično. S smrtjo. Gre za zgodbo o skrivnostnem izginotju in smrtjo odvisnika od heroina, ki so ga sredi avgusta našli na Rakovi Jelši. Skrivnostne okoliščine smrti 32-letnega Andreja Bajžlja pa policistov niso zanimale, trdijo starši. Po obdukciji, ki je ovrgla sum na prevelik odmerek mamil, zdaj preiskujejo sum uboja. Informacije, do katerih se je dokopala Andrejeva mati, namigujejo, da je imelo vmes prste podzemlje drog in kriminala.

Andrej iz Črnuč, ki je bil 15. avgusta najden mrtev v svojem avtu v Rakovi Jelši, je bil star 32 let. Policisti so zaključili, da ni umrl nasilne smrti. Najprej so mislili, da se je predoziral, potem, da je šlo za odpoved srca. Čudni sklepi, glede na to, da je vsakomur s kančkom logike jasno, da je umrl v sila nenavadnih in nepojasnjenih okoliščinah.

Preberite več: [Drugorazredni]: Hudo bolna Vladimira dobiva hrano po cevki – ZZZS ji je zdaj odrekel pomoč patronažne sestre – Čeprav ji prsti odmirajo, se mora na infuzijo priklapljati sama

Mati je prevzela vlogo detektiva

Mati pokojnega Andreja Lidija Giuliatti je prevzela vlogo detektiva in raziskuje naprej. Njene ugotovitve slovenske kriminaliste postavljajo pod velik vprašaj, če ne že kar v veliko zadrego. Lidija je ustanovila tudi Facebook skupino “Pravica za Andreja – poiščimo morilce”, preko katere sporoča, da so njenega sina, sicer dolgoletnega heroinskega odvisnika, ki se je očitno zapletel v posel z drogo, ubili.

Andrejeva zgodba je tipični primer nestabilnega mladostnika, ki je padel v slabo družbo, nato v droge. Moral se je celo zdraviti. V zadnjih mesecih pred smrtjo mu je šlo precej bolje, se za oddajo Drugorazredni z voditeljem Luko Svetino spominja njegova mati.

Avtorica Hana Murn, video in več je dosegljivo tukaj.