(Video) Poslanci Levice tokrat s svojim neprimernim obnašanjem nad Ivo Dimic

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Nejc Brence)

Včeraj je v Državnem zboru Republike Slovenije potekala seja Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, ki mu predseduje Iva Dimic NSi. Tokrat so izvedbo seje želeli doseči poslanci Levice, ki so po besedah poslanca Jureta Ferjana SDS predsednico odbora tudi žalili.

Poslanci odbora so včeraj obravnavali novelo Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Poslanci Levice so želeli preprečiti izvedbo seje s tem da so si sami jemali besedo, kljub temu, da jim predsednica odbora tega ni dovolila. Kot je zapisal poslanec Ferjan, so sami besedo delili drugim. S svojimi dejanji so vztrajali okoli 1 uro, potem pa so sejo protestno zapustili.

Poslanci Levice so v razpravni dvorani tudi kričali in tolkli po mizah, na kar jih je opozorila predsednica odbora Iva Dimic. Poslancem Levice je povprašala, zakaj je to potrebno in saj so ja odrasli ljudje, da lahko normalno komunicirajo. Kljub vsemu si je Luka Mesec sam vzel besedo in predsednici očital, da je dala sklep, ki ga ne bi smela dati. Nataša Sukič pa je predsednici očitala, da je vse neveljavno, kar se je na seji dogajalo po 22. uri.

Vir: Twitter