(Video) Poslanka Gibanja Svoboda bi problem demografije reševala z migranti, pri tem pa pozablja, da so socialni transferji za njihove družine večji kot vplačilo v državno blagajno

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Peter Merše)

Poslanka Gibanja Svoboda se je spraševala kdo bo v prihodnje plačeval v pokojninsko blagajno. V kolikor bi človek poslušal samo ta del njenega nastopa bi mislil, da s tudi v gibanju Svoboda spoznali problem demografije v Sloveniji. Vendar v nadaljevanju poslanka razkrije dokaj nenavadno rešitev za ta problem v Sloveniji.

Kot je pojasnila bi lahko problem demografije reševali s pomočjo migrantov, kar naj bi po njenem počela tudi Nemčija. Tako je namreč mnenja, da bi lahko zagotovili delovno silo, ki bi plačevala v pokojninsko blagajno in prislužili denar za naslednje generacije upokojencev.

Žal kot kaže ta ista poslanka Gibanja Svoboda pozablja, da z migranti v Slovenijo pridejo tudi njihove družine, katere pa v veliki večini potem uživajo socialne transferje. Takšna politika pripelje do tega, da so vplačila v pokojninsko blagajno nižja kot socialni transferji, ki jih takšna delovna sila prejema. Kaj je potem Slovenija pridobila s takšno predlagano rešitvijo?

Vir: Twitter