(Video) Poslanka Gibanja Svoboda odkrito spregovorila kako so kot zakonodajna veja oblasti dolžni poteptati voljo ljudstva

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Mi smo kot zakonodajna veja oblasti dolžni poteptati voljo ljudstva,” so besede poslanke stranke Gibanje Svoboda. Te besede niso bile izrečene v kakšni diktatorski državi kot je Severna Koreja, Venezuela ali kje drugje ampak v slovenskem parlamentu, kjer naj bi veljala demokracija.

Večina ljudi verjetno še dodobra pomni leti 2020, 2021 ter začetek leta 2022, kos o tako takrat opozicijski poslanci kot osrednji mediji dnevno navajali kako je v Slovenij diktatura. Kljub temu nikoli ni bilo slišati besed, da bi državni zbor kot zakonodajna veja oblasti lahko poteptala voljo ljudstva.

Danes, ko imamo svoboda pa je povsem drugače. Poslanka Gibanja Svoboda je namreč na odboru ob obravnavi za razpis referendumov izrekla izredno zaskrbljujoče besede za zdravo demokratično družbo, ki bi naj bila v Sloveniji. Poslanka je povedala, da volja ljudstva s predlaganimi referendumi opozicije ni relevantna. “Naša dolžnost kot zakonodajne veje oblasti, kot predstavnikov ljudstva, ki se zavedamo, kaj nam piše v ustavi, smo dolžni poteptat voljo ljudstva, ko je ta protiustavna”, so besede poslanke Gibanja Svoboda.

Vir: Twitter