(Video) Prebivalka Strug Robertu Golobu: “Nikamor se ne bom prestavljala, ker si samo norce iz nas delajo”

Foto: Zajem zaslona X / Ciril

Skoraj zagotovo bi lahko rekli, da že ptički na vejah čivkajo, da je vlada Roberta Goloba izredno neučinkovito pristopila k popoplavni obnovi predvsem v Savinjski regiji in na Koroškem. Kljub temu, da teže že 4 mesec od kar so Slovenijo prizadele največje poplave v zgodovini, mnogi prebivalci še vedno nimajo jasnih odgovorov kaj bo z njimi in njihovimi domovi. Sedaj naj bi vlada načrtovala tudi selitev dela prebivalcev iz Strug.

Po tem, ko so prebivalci Strug vlado večkrat pozivali, da kljub bližajoči se zimi, nimajo konkretnih podatkov o popoplavni obnovi, je sedaj le ta podala predlog, a bi krajane preselila. Tako naj bi vlada načrtovala preselitev dela prebivalcev Strug, ki pa ni naletel na največje odobravanje. Prebivalka omenjene vasi je pojasnila, da se stakšno rešitvijo ne strinja in ni primerna za prebivalce.

Kot je poročal Planet TV so prebivalci bolj naklonjeni temu, da vlada poskrbi za očiščenje struge in bi se potem lahko vrnili na svoje domove. Kot še pojasnjuje si ne želi hoditi od hiše do hiše in to pri 72-letih in ker si po njeno dejansko vlada dela norce iz prebivalcev Strug.

Vir: X