(Video) Pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu islamisti vzklikali “Allahu akbar!”

Islamisti so protestirali pred slovenskim veleposlaništvom zaradi neobstoječega "non-paperja". (Foto: Youtube)

Nova24TV poroča, da so v BIH muslimani zaradi neobstoječega »non-paperja« protestirali pred slovenskim  veleposlaništvom in vzklikali “Alahu akbar”. Kaj bi se zgodilo, če bi skupina Hrvatov pred kakšnim muslimanskim veleposlaništvom v Zagrebu protestirala z geslom “Slava tebi Kristus!”? Tako naj bi šlo v samem bistvu za posledico spletkarjenja bošnjaških oblasti, da bi sebe prikazale kot žrtev sovražnih sil ter tako izboljšale pozicijo Bošnjakov napram drugim narodom.

Tako je v Sarajevu pred veleposlaništvom Republike Slovenije protestirala skrajna bosanska politična grupacija “Vjera, narod, država”, katera je glasno vzklikala “Bosna! Država! Allahu Akbar!”

Ob tem je spregovoril hrvaški politični aktivist Marijan Knezović, kateri je komentiral dogajanje pred slovenskim veleposlaništvom ter ga primerjal s podobnim dogodkom izpred let pred veleposlaništvom ZDA, ko je nekdo s kalašnikom streljal na poslopje ameriške zgradbe.  Ob tem je še dodal: “Edino kar je manjkalo za popoln okus radikalizma v primeru protesta pred slovenskim veleposlaništvom, je bilo orožje.”  Sam je mnenja, da je neverjetno, da nekdo, pred veleposlaništvom neke države še v današnjih časih protestira s takšnimi gesli. In se je še vprašal kako bi bilo, če bi se Hrvati pojavili pred ambasado ene od muslimanskih držav ter vzklikali “Slava tebi Kristus!” 

Video dosegljiv na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo