(Video) Programski svetnik RTV Slovenija Vane Gošnik slikovito opisal politični aktivizem na RTV in poskus sovražnega prevzema nacionalke

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

V teh dneh, ko poteka zbiranje podpisov v podporo referendumu o RTV Slovenija, s katerim poskušajo v SDS preprečiti vladi Roberta Goloba, da bi si podredila nacionalno televizijo je potekala tudi seja programskega sveta. Na seji je svetnik Vane Gošnik opisal kako se gredo posamezniki na RTV Slovenija politični aktivizem in kako želijo prevzeti nacionalno televizijo.

Programski svetnik Vane Gošnik je v svojem izvajanju poudaril, da so trije predstavniki zaposlenih v programskem svetu izredno gostobesedni. Gošnik v nadaljevanju navaja, da težko poimenuje zadnjo sejo Programskega sveta in dogajanje v zadnjem letu na RTV Slovenija.

Po mnenju Gošnika gre za absurd, morda kakšno sceno iz Monty Pythona ali celo Radio GA GA. V nadaljevanju je izrazil mnenje, da na RTV obstaja skupina političnih aktivistov v katero po njegovem sodijo, Erika Žnidaršič, Tanja Starič, Igor E. Bergant, Eugenija Carl in še drugi. Takšno navajanje svetnika je naletelo na negodovanje predstavnikov zaposlenih, kar bi lahko pomenilo, da je svetnik povedal veliko resnice.

Vir: Twitter