(Video) Rado Pezdir v oddaji Kdo vam laže: “Leva politična opcija je lahko optimistična, saj tako slabe in neuporabne leve politike ne bo več!”

Foto. YouTube (Nova 24TV)

V oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič tokrat gostil Rada Pezdirja avtorja knjige Vzporedni mehanizem globoke države. Pezdir je poudaril, da stanje na levem političnem polu izraža tudi negativna politična selekcija. Po njegovem mnenju na levi politični strani tudi ne razumejo, da agenda ne more predstavljati nasprotovanja vladi Janeza Janša ali kateri koli drugi vladi na desni strani.

Za levi politični pol je trenutno značilno, da ne želi prevzeti odgovornosti in svojim volivcem ne zna pokazati konkretnega programa, je prepričan Rado Pezdir. Težava vseh njihovih vlad pa je tudi, da se po nekaj mesecih skregajo, in to do te mere, da postanejo neoperativni. Kljub vsemu so lahko po mnenju Pezdirja na levi politični opciji optimisti, saj tako slabe in neuporabne leve politike ne bo več.

Voditelj oddaje Boris Tomašič se je z gostom dotaknil tudi njegove najnovejše knjige Vzporedni mehanizem globoke države, ki kaže na masovno krajo družbenega denarja, za katero je vseskozi vedel politični vrh. Vse to se je, kot v knjigi razkriva Pezdir, dogajalo v podjetjih, ki so imela pred padcem berlinskega zidu dovolj dober pretok denarja in so lahko uredili izvoz kapitala v tujino.

Tako sta bila tudi Udba in SDV po mnenju Pezdirja pod direktnimi ukazi vodstva partije, ki je pisno ali ustno podajala navodila, kako izvesti finančne transakcije in tihotapstvo. Rado Pezdir je povedal, da dokumenti v knjigi razkrivajo tudi vlogo Milana Kučana, ki je kot šef CK-ja poskrbel, da je ob padcu berlinskega zidu vzporedni mehanizem deloval naprej, in vračilo sredstev nazaj v Slovenijo za oplemenitev omrežja.

Ogled videa je omogočen tukaj.
Celoten članek dostopen na tej povezavi.
Vir: Nova 24TV