(Video) Robert Golob, kaj pa sovražni govor? Sindikalistka na RTV Slovenija nekatere tam zaposlene označila za pse!

Foto: Twitter (Janez Janša)

Razmere pred prihajajočim referendumom o RTV Slovenija so kot kaže vse bolj napete. Napetost kot kaže raste predvsem pri tistih, ki na vsak način želijo, da vladni predlog zakona vstopi v veljavo in bodo lahko tako poskrbeli za menjavo oseb na nacionalni televiziji, ker le te dopuščajo večjo pluralizacijo.

Pri tem je zanimivo, da so tako Roberta Goloba kot vladajočih politikov, polna usta boja proti sovražnemu govoru, hkrati pa ravno njihovi podporniki “skrbijo”, da se sovražno govori. Tokrat je za neprimerno in nespoštljivo komunikacijo poskrbel, kar sindikalistka na RTV Slovenija Helena Milinkovič, ki je nekatere zaposlene na RTV označila za pse.

Milinkovićeva je najprej izjavila, da naj bi bili nekateri zaposleni šikanirani in poniževani, kar ni dopustno. Po njenem mnenju naj bi bili priča tudi deprofesionalizaciji poklica novinarja. Tisti, ki to zagovarjajo morajo po besedah Milinkovićeve oditi. “Javnost jim ne zaupa, zaposleni jim ne zaupajo. Gospodar odpokliči svoje pse,” je izjava Helene Milinković.

Janez Janša je ob tem zapisal: “Pol leta svobode, pa so drugače misleči na RTV Slovenija že psi. V diktaturi tako spoštljive komunikacije res ni bilo.”

Vir: Twitter