(Video) Robert Polnar na včerajšnji seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo o Erjavcu in Veselu! Posnetek si enostavno morate pogledati!

Foto: zajem zaslona

Včeraj je v Državnem zboru Republike Slovenije potekala seja Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo . Razprava je bila zelo burna, poslanci so od predsednika Računskega sodišča Republike Slovenije Tomaža Vesela zaradi njegovih dodatnih zaslužkov v Svetovni nogometni zvezi in zaradi njegovih ravnanj pri sprejemanju revizijskega poročila o nabavi zaščitne opreme, zahtevali pojasnila.

Robert Polnar je povedal: “Poudariti želim, da bo moja razprava, ki zdajle sledi potekala izključno na podlagi tega kar sem sam videl in slišal in čemur sem sam prisostvoval. Pomembna sta dva datuma v lanskem letu 23. oktober in 7. december. “

Prvi sklep je bil da stranka ostane v vladajoči koaliciji, ker je zahtevnost celostnega položaja v državi, tako epidemiološkega, gospodarskega, kot socialnega takšna, da resnično nima nikakršnega smisla menjavati vlado. Drugi sklep je bil, zlasti na podlagi izkušenj poslancev, tudi mene, da je sodelovanje v obstoječi koaliciji vredu in predvsem je bila izpostavljena velika kooperativnost predsednika vlade in ministrov in ministric v tej vladi.

  1. decembra, mesec in deset dni kasneje je bil Erjavec izvoljen za predsednika stranke in 7. decembra, dva dni kasneje, je prišel na sestanek s poslansko skupino, kjer je v roku ure in pol, po opravljeni razpravi, zahteval da DeSUS takoj, nemudoma, tisti trenutek izstopi iz koalicije”, pojasnjuje Polnar.

Kaj vse je še povedal poslanec pa na spodnji povezavi.

 

Vir: Twitter