(Video) Robert Polnar o tem kako je delovala Šarčeva vlada: “ti si koalicijski poslanec, ti moraš tako glasovati, kot se naroči”! Vlada Janeza Janše dela popolnoma drugače!

Foto: Nova24TV

Včeraj je v oddaji Ura moči Bojan požar gostil poslanca Roberta Polnarja. Sogovornika seta se v pogovoru dotaknila tudi razlik med vodenjem vlade s strani Marjana Šarca in Janeza Janše. Kot, je v pogovoru povedal, Polnar zelo rad naredi to primerjavo, predvsem pa jo prikaže ljudem, ki ga označujejo za izdajalca.

Kot je povedal Požar, je Robert Polnar eden najboljših poslancev, da naredi to primerjavo. Polnar je povedal, da je imel Šarec zelo “zanimiv” način vladanja oziroma komunikacije s poslansko skupino DeSUS, ki je podpirala njegovo vlado. V 18 mesecih poslanska skupina DeSUS po besedah Polnarja ni imela enega sestanka z Marjanom Šarcem, kljub temu da je potem že sam vodji poslanske skupine Francu Jurši, predlaga, da bi se sestali s predsednikom vlade.

“Kar se tiče sedanjega predsednika vlade, ki je baje strašen totalitarec, avtokrat, diktator, je sam predlagal tri sestanke s poslansko skupino in sam se je odzval na tri naše pobude – poslanske skupine”, je povedal Polnar. Dodal je še, da so na sestankih razpravljali o operativnih temah, ki so pomembne v vsakdanjem življenju. Polnar je v pogovoru še povedal, da se Janez Janša ob teh pobudah ne izmika sestankom, ampak se v poslanski skupini zglasi že naslednji dan, ko prejme pobudo.

Sogovornika sta se dotaknila tudi spora med Marjanom Šarcem in Robertom Polnarjem. Polnar je povedal, da ga je zmotilo to, da je bil kot koalicijski poslanec ignoriran in ga nihče ni želel poslušati. V času Marjana Šarca se ni odprlo nobene resne debate, ampak je bilo načelo “ti si koalicijski poslanec, ti moraš tako glasovati, kot se naroči”. Polnar je še dodal, da to pri njemu ne gre tako.

Vir: Twitter in Planet TV