(Video) Rok Čakš levico postavil na realna tla: “Janez Janša je proaktiven politik in bi glede Ukrajine ravnal enako tudi, če ne bi bilo volitev”

Rok Čakš. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Marijan Turjan)

Na POP TV so gostili Roka Čakša iz Domovina.je, ki je podal svoje razmišljanje glede “postopanja” predsednika vlade Janeza Janše v primeru vojne v Ukrajini. Po mnenju Čakša gre v primeru Janše za izredno proaktivnega politika, ki ne stoji križem rok.

Čakš je namreč prepričan, da gredo trenutne razmere v Ukrajini “na roko” predvsem proaktivnim politiko, med katere sodi tudi slovenki premier Janez Janša. Novinarko je zanimalo ali Janša s temi svojimi dejanji pridobiva ali izgublja. Čakš je prepričan, da pridobiva, saj je zelo proaktiven politik in verjetno edini evropski voditelj z vojno izkušnjo. Zaradi tega ima Janša izreden občutek, saj ve kako je biti napaden zato se v mednarodnih odnosih tudi obnaša tako proaktivno.

Janez Janša je popolnoma drugačen tip politika od Marjana Šarca, ki je ob neki priložnosti dejal, da Slovenija nima kaj govoriti in moramo sprejeti tisto kar nam rečejo drugi. Čakš je še dodal, da te njegove poteze vezane na Ukrajino nimajo nobene povezave z volitvami, saj bi enako ravnal tudi, če volitev ne bi bilo.

Vir: Twitter