(Video) Rok Čakš za Domovino: “Si predstavljate, da bi minister Janševe vlade poklical Branimirja Štruklja in mu rekel, da bo premier vodil vojno proti njim, če ne podpišete sporazuma?”

Rok Čakš. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Marijan Turjan)

Postopanje zdravstvenega ministra Danijel Bešiča Loredana v vladi Roberta Goloba glede FIDES-a je ostalo zelo slabo opaženo oziroma je zelo hitro potihnilo. Kot je za Domovino v “Odmev tedna” poudaril Rok Čakš bi bilo v primeru, da bi to storil minister vlade Janeza Janše povsem nekaj drugega.

Rok Čakš je v pogovoru za domovino povedal: “Predstavljamo si, da minister v vladi Janeza Janše pokliče Branimirja Štruklja. In mu reče: zdaj pa tako, če ne boste podpisali vladnega dogovora, bo premier proti vam vodil totalno vojno – osamili vas bomo, izčrpali vas bomo in na koncu boste po kolenih prišli do nas, da boste podpisali”. V takšnem primeru bi takšno vlado mediji sesuli, minister bi odstopil in vse živo bi se zgodilo.

V pogovoru je Čakš še izpostavil, da smo v Sloveniji prišli tako daleč, da ljudje vsemu nasprotujejo kar koli podpira Janša. “Mi moramo biti proti…to gre že tako daleč, da če Golob predlaga referendum o priključitvi Primorske Italiji in bi bil Janša proti, bi naši volivci to vseeno podprli,” je komentiral Rok Čakš stanje v Sloveniji.