(Video) Rok Frelih: “Če so naši imajo neomejeno svobodo govora, če pa nekdo reče nekaj kar jim ni všeč pa mu odvzamejo legitimnost”

Rok Frelih in Peter Merše v pogovoru. (Foto: Zajem zaslona Domovina)

Medtem, ko je Pavle Rupar minuli teden na ulice ponovno privabil množico upokojencev, kar seveda ni po volji trenutni oblasti, je države Zahodnega Balkana in del Evrope pretreslo več strelskih napadov v izobraževalnih ustanovah. O vsem tem in pogledu na ta dogajanja sta v oddaji Odmev tedna za Domovino spregovorila Rok Frelih in Peter Merše.

Komentator Rok Frelih se je dotaknil protesta upokojencev in napadov na Pavla Ruparja, ker je izrazil nestrinjanje s “politiko” Biserke Marolt Meden, ki jo nenazadnje podpira predsednica republike. Po tem, ko je prizadevanje Meden Maroltove po uzakonitvi evtanazije Rupar označil z dejanji v tretjem rajhu, so ga namreč napadli vsi trije predsedniki v Sloveniji. Vendar Rok Frelih takšno ravnanje predsednice republike, predsednika vlade in predsednice državnega zbora vidi: “To so pač dvojni vatli…Če so naši imajo neomejeno svobodo govora. Če pa nekdo z nasprotne strani reče nekaj, kar nam ni všeč, pa mu odvzamemo legitimnost.” 

Spregovoril je tudi zadnjih napadih z orožjem, ki so se zgodili v Srbiji. Sam ne vidi težave v količini orožja ampak odnosu do tega in vzgoji otrok, v povezavi z orožjem. “Orožje si zasluži strahospoštovanje. Na drugi strani imamo pa države kot so skandinavske, Avstrija, Švica, Kanada, ki so dobesedno preplavljene z orožjem, pa so takšni incidenti zelo redki oziroma jih praktično ni,” je dejal Rok Frelih. Sam osebno razlog vidi v tem, da je tam popolnoma drugačna vzgoja otrok in predstavljanje orožja.

Vir: Domovina