(Video) Rok Snežič Mihi Kordišu “vrnil udarec”! Ker Kordiš hodi po Ljubljani s sliko Snežiča, ta v Državni zbor prišel z majico in masko pijanega Mihe Kordiša ter hkrati Janiju Möderndorferju nalil čistega vina

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje domnevno pranje v NKBM in domnevno nezakonito financiranje SDS, je danes pričal tudi Rok Snežič. Snežič je v dvorano prišel z majico in masko na kateri je imel narisanega pijanega Miho Kordiša. V svoji obrazložitvi je navedel, da ima to oblečeno, ker smatra, da je Miha Kordiš njegov velik oboževalec, saj le-ta hodi po Ljubljani z njegovim transparentom.

V nadaljevanju je je Snežič povedal, da je bil pred komisijo povabljen kot podjetnik, saj ni ne politik, prav tako ni zaposlen v nobenem državnem podjetju, ker pa komisija preiskuje politično odgovornost ne vidi razloga zakaj je zaslišan. Vabilu se je odzval samo zato, ker je pravni poduk, da v kolikor se vabilu ne bi odzval bi ga prisilno privedli. Komisiji je povedal, da o svojem denarju ni dolžan poročati parlamentarni komisiji, ampak so zato pristojni drugi organi. V nadaljevanju je Snežič še povedal, da ne bo odgovoril na nobeno vprašanje, ki jih pričakuje samo od podpredsednika komisije Janija Möderndorferja.

Janiju Möderndorferju je v nadaljevanju dejal, da zahteva, da ga naslavlja z nazivom doktor Rok Snežič. V nadaljevanju je poslanca vprašal zakaj bi on moral s komisijo deliti osebne zadeve, če je Möderndorfer sam povedal, da Snežič ni funkcionar, ki bi moral odgovarjati komisiji. Snežič je poslancu še povedal, da komisija ni sodišče kateremu bi bil dolžan pojasnjevati zadeve.

Vir: Twitter in e-maribor