(Video) Roman Žveglič: “Evropa in Slovenija so iztirili. Govorimo, da pašejo črvi v prehrano, ne paše pa govedo na slovensko podeželje”

Roman Žveglič. (Foto: Zajem zaslona / RTV Slovenija)

V zadnji oddaji Arena je predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič, izrazil prepričanje, da sta tako Evropa kot Slovenija iztirila. Do takšnih zaključkov je namreč prišel na podlagi teorij, ki jih poslušamo v zadnjem obdobju in so le ta popolnoma si nasprotujoča.

Po mnenju Žvegliča smo priča iztirjanju Evrope in Slovenije, saj smo priča tezam, da so na eni strani dovoljeni črvi v prehrani, na drugi strani pa da govedo ne paše na slovensko podeželje. V zadnjem obdobju smo priča tudi stališčem, da se ne sme ubijati živali, na drugi strani pa razpravljamo o evtanaziji ljudi.

V oddaji je sodeloval tudi podpredsednik Golobovega strateškega sveta za prehrano in strokovni direktor NIJZ dr. Ivan Eržen. In ravno za vsa stališča, ki jih je predstavil Roma Žveglič, da jih zagovarja tako Evropa kot Slovenija, je želel, da jih navadnim ljudem razloži dr. Eržen. V svoj bran in bran vlade je zatrdil, da se ne da na to gledati tako kot je predstavil Žveglič. Ni pa konkretnih odgovorov, kako bodo to pojasnili ljudem.

Vir: Twitter