(Video) Romana Tomc Evropski komisiji: “Vladavina prava v Sloveniji razpada, vi pa gledate stran”

Foto: osebni arhiv

Kot smo že pred časom poročali je evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke Romana Tomc podala izredno kritično mnenje o poročilu Evropske komisije o vladavini prava v EU. V nagovoru tako evropskim poslancem kot predstavnikom Evropske komisije je izrazila razočaranost nad takšnim poročilom. Razočaranje je še toliko večje, ker se je pred tem o poročila o vladavini prava res veliko pričakovalo.

Romana Tomc je Evropski komisiji ob tem sporočila, da smo bili v zadnjem letu v Sloveniji priča razpadu vladavine prava. Nenazadnje smo bili priča tudi političnemu prevzemu RTV Slovenija: “Vi pa gledate stran”, je bila izredno kritična v nagovoru Romana Tomc. Ta se je dotaknila tudi dela komisarke Vere Jourove, ki je med samim postopkom presoje na Ustavnem sodišču, le tega tudi obiskala.

Evropska poslanka iz Slovenije, da je šlo v tem primeru za nedopusten in več kot očiten pritisk na Ustavno sodišče. Ker je Ustavno sodišče odločilo kot je, je lahko predsednik sveta RTV postal nevladnik, ki je bil glavni vir informacij Jourovi o omenjenem mediju v Sloveniji. Romana Tomc je v nagovoru še poudarila, da je komisija imela dvojna merila v pripravi tega poročila.

Vir: Romana Tomc