(Video) Saj ni res pa je! V Politično s Tanjo Gobec na RTV Slovenija nadaljujejo z anticepilsko propagando in vsem, ki so se cepili, pripisujejo gen hlapcev.

Foto: Zajem zaslona (Twitter7Jan)

V oddaji politično s Tanjo Gobec so kljub ponovnemu porastu okužb tako v Sloveniji kot svetu in nizki precepljenosti, tudi v letu 2022 nadaljevali z anticepilsko propagando. Gost oddaje g. Branko Gradišnik pa je vse, ki so se odločili za cepljenje označil, da imajo gen hlapcev.

Voditeljica Tanja Gobec je naprej povedala podatke o številu cepljenih in dala besedo Alenki Puhar, ki je povedala, da zaradi družbene klime nasprotuje obveznemu cepljenju, sama pa sicer do tega nima nobenih zadržkov. Potem je besedo dala Branku Gradišniku in kar sama dejala, da je najbolje, da cepljenje proti covid-19 ostaja prostovoljno.

Branko Gradišnik je seveda trditve voditeljice potrdil in je hkrati izrazil zadovoljstvo, da Slovenija nima zgodovinsko kolonialnih memov. Kajti po njegovem so razvite države, ki so imele kolonije navajene teptati tako drugo ljudstvo, kot svoje in zato uvajajo obvezno cepljenje. Torej je prepričan, da Avstrija, Nemčija, Anglija, Francija, Belgija in še nekatere druge države, ki uvajajo obvezno cepljenje teptajo svoje ljudstvo.

V nadaljevanju je povedal, da imamo Slovenci gen hlapcev in vsi, ki imajo ta gen so se odločili za cepljenje. Tako je posredno vse, ki so se odločili za cepljenje označil za hlapce. Na drugi strani pa naj bi imeli po besedah Gradišnika tisti, ki se niso odločili za cepljenje Prešernov gen in so se upirajo tej odločitvi ter se niso odločili za cepljenje.

Oddaja je na družbenem omrežju Twitter sprožila veliko zgražanja in nasprotovanja takšnemu poročanju nacionalne televizije. Nekaj odzivov si lahko preberete v nadaljevanju.

Vir: Twitter