(Video) Samo Fakin ministrico pusti brez besed, ko ji pojasni kaj vse je že prinesla digitalizacija in ona tega ne ve

Sanja Ajanović Hovnik in Samo Fakin. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Albin Vrabič)

Nepoznavanje področij, ki jih pokrivajo ministri vlade Roberta Goloba, postaj vse večja “rak rana” vlade, ki jo imamo trenutno v Sloveniji. To je nenazadnje nazorno prikazal nekdanji zdravstveni minister Samo Fakin na primeru ministrice Sanje Ajanović Hovnik.

V zadnji oddaji Tarča so namreč gostje in voditeljica Erika Žnidaršič, spregovorili o nevzdržnih razmerah v zdravstvu, ki smo jim trenutno priča. Med gosti sta bila tudi ministrica Sanja Ajanović Hovnik in nekdanji minister Samo Fakin. In kot je zapisal gledalec oddaje smo trenutno priča temu, da vlada Roberta Goloba oziroma njegova ministrska ekipa sploh ne ve kaj imamo trenutno že digitalizirano na področju zdravstva. “Včeraj so na Brdu pompozno oznanili, da se bo digitalizacija zdravstva začela z njimi,” je še zapisal gledalec oddaje Tarča.

Da je znanje trenutne ministrice na digitalnem področju in seznanjenost z le tem na področju zdravstva slabo, je dokazal tudi Samo Fakin. Nekdanji minister je ministrici Golobove vlade pojasnil, da so mnogi podatki – zdravljenje oseb, v digitalni obliki na voljo že od 1. 1. 2013. Ajanović Hovnikova je v odzivu Fakina spraševala komu naj bi bili ti podatki na voljo, slednji pa ji pojasni, da vsem strokovnjakom in tudi njej kot ministrici. V nadaljevanju ji je pojasnil, da tisti, ki jim je povedal, da do teh podatkov ne morejo dostopati, so podali napačne informacije.

V nadaljevanju je Fakin ministrici pojasnil, da so vsi ti podatki dostopni, vendar pod določenimi varnostnimi pogoji. Zato ne drži, da ministri do tega ne bi smeli dostopati in, da bo Golobova vlada pričela z digitalizacijo v zdravstvu.

Vir: Twitter