Libanonsko dekle je v poročni obleki pozirala za poročni video, a zgodilo se je nekaj, česar ne bo nikoli pozabila. Israa Seblani je namreč v torek v Bejrutu pokazala poročno obleko, ko je grozljiva eksplozija pretresla pristanišče libanonske prestolnice, porušila zgradbe in prekrila del mesta z dimom in prahom.

Video posnetek njenega snemalca Mahmouda Nakiba prikazuje ravno trenutek, ko je eksplozija zajela del Bejruta in ko se je trenutek veselja in smeha spremenil v grozo. Kamera je bila usmerjena v dekličine noge, zgodil se je prvi val detonacije … Posnetki prikazujejo vse, tudi nevesto, ki beži v zavetje bližnjih zgradb.

 V Libanonu se je  začelo tridnevno žalovanje po torkovih uničujočih eksplozijah v prestolnici Bejrut, ki so terjale več kot sto življenj, več tisoč ljudi pa je bilo ranjenih. Žrtev bo verjetno še več, saj še iščejo pogrešane. Eksplozija v torek v pristanišču, ki jo je domnevno povzročilo nepravilno skladiščenje več ton amonijevega nitrata, je pretresla Libanon in svet. V mestu je brez strehe nad glavo ostalo več kot 200.000 ljudi, nadaljujejo se iskalne akcije za več deset pogrešanimi.
Video in več lahko vidite tukaj.