(Video) Slovenija unikum v svetu! Oče slovenske države zaradi nasprotovanja levici brez pokopa z vojaškimi častmi, šefu UDBE namenili to čast

Janez Janša na slovesnosti ob 20. obletnici smrti dr. Jožeta Pučnika. (Foto: Zajem zaslona Top News)

V sredo, ko smo v Sloveniji praznovali 20. obletnico smrti očeta slovenske države dr. Jožeta Pučnika, so se mu domoljubi med drugim poklonili na Trgu Republike v Ljubljani. med njimi je bil tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je vse prisotne nagovoril in prikazal, kako smo v Sloveniji kljub samostojnosti – za katero se je boril dr. Pučnik nekatere stvari niso prišle izven okvirjen pretekle ureditve.

Med takšne “anomalije” spadajo tudi pokopi posameznikov z državniškimi častmi. V nagovoru je Janez Janša poudaril, da smo imeli v času smrti dr. Jožeta Pučnika pred 20 leti levo vlado, ki ni dovolila pokopa očeta samostojne države z vojaškimi častmi.

Na drugi strani imamo po besedah Janše danes zopet neko levo vlado, ki sprejme sklep, da se nekdanjega šefa Udbe pokoplje z vojaškimi častmi. In to vodjo ravno tiste službe, ki je v preteklem režimu preganjala Jožeta Pučnika. Kot poudarja Janša je šlo za službo, ki je tisočim kratila pravico do dostojanstva, med njimi je bil nenazadnje tudi dr. Pučnik.

V nagovoru se predsednik vlade ni mogel izogniti dejstvu, da imamo v Sloveniji trenutno edino vlado na svetu, ki protestira sama proti sebi.

Vir: Twitter