(Video) Slovenska levica sredi Evrope uprizorila pravo sramoto. Ljubljano obdala s simboli totalitarnih režimov

Foto: Nova24TV

V Sloveniji smo te dni s strani levice deležni prave sramote, saj so v okviru pohota ob žici Ljubljano obdali s simboli totalitarnih režimov, ki bi naj po njihovem Slovence osvobodili v 2. svetovni vojni. Pri tem so številni zgodovinarji vse bolj mnenja, da gre pri vsakoletnem pohodu ob žici za laž komunistov, saj naj bi med julijem 1941 in oktobrom 1942 komunistična varnostno-obveščevalna služba pomorila večje število Slovencev kot italijanski okupator.

Kljub temu nekateri s temi simboli “proslavljajo” domnevni praznik pot ob žici in na njem častijo simbole totalitarnega režima. Žal se s tem strinjajo tudi nekatere stranke – SD, medtem, ko pred sodiščem govorijo, da sami s tem režimom nimajo nič. Slavimo dan zmage, dan Evrope, dan Ljubljane – mesta heroj!” so zapisali pri SD.

Foto: Twitter (SD)

Vsako leto v Ljubljani namreč v Ljubljani pripravijo prireditev “Pot spominov in tovarištva”, kjer se ljudje sprehajajo po poti, kjer je Ljubljano v času 2. svetovne vojne obdajala žica. Tako kot na preteklih pohodih je tudi na letošnji 64. poti ob žici bilo mogoče videti zastave z rdečimi zvezdami in druge totalitarne simbole. Med njimi so letos ponosno “paradirali” tudi predstavniki stranke SD, ki pa so še nekaj dni nazaj, ko je Ustavno sodišče odločalo ali bi v obravnavo vzelo pobudo Vilija Kovačiča in Luke Perša o domnevni povezavi stranke s takratnim režimom, zatrjevali, da s tem nimajo nič.

In kaj se je v resnici dogajalo?

Vse več zgodovinarjev je mnenja, da narodno osvobodilni boj ni bil usmerjen v boj za svobodo ampak kot boj za oblast, ki je preraslo v bratomorno revolucijo. Tako so se med žrtvami znašli katoliki, liberalci in politični nasprotniki komunistične oblasti. Vendar pri tem naj ne bi šlo za nekaj sto žrtev ampak več sto tisoč žrtev tega boja s strani domačih ljudi in ne okupatorja. Žrtve komunističnega nasilja naj bi tako bile po mnenju zgodovinarjev predvsem civilisti.

Celoten članek vam je na voljo tukaj.

Vir: Nova24TV