(Video) So v Levici tako obupani, da sploh ne vedo kdaj razpisati kakšen referendum? Po odvzemu višjih plač zaposlenim, bi sedaj še vojski odvzeli opremo!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Stranka Levica je kot kaže vse bolj obupana. Po napovedi referenduma o višjih plačah zaposlenih in kasnejšem umiku tega predloga, saj si ga ne upajo izvesti na dan državnozborskih volitev, so sedaj napovedali razpis referenduma o nakupu oklepnikov Boxer za Slovensko vojsko. Da je anomalija še večja se jim v nasprotju z referendumom o višjih plačah, zdi datum 24. 4. 2022, ko bodo državnozborske volitve primeren za razpis referenduma o nakupu vojaške opreme.

Na napoved stranke Levica se je odzval tudi minister za obrambo Matej Tonin, ki je ob tem zapisal: “Skrajna Levica z zlorabo inštituta referenduma ponovno poskuša z demontažo Slovenske vojske. Tudi tokrat jim ne bo uspelo. Vozila Boxer so trenutno najboljša na trgu. Nakup bomo izvedli, saj je varnost pripadnikov SV naša najpomembnejša prioriteta.”

V levici namreč menijo, da želi Vlada RS kupiti 53 oklepnikov Boxer v vrednosti 412 milijona evrov. Ker je vlada zakon že pripeljala skozi proceduro Državnega zbora in zavrnila predlog za izvedbo posvetovalnega referenduma, so sedaj v Levici napovedali izvedbo zakonodajno zavrnilnega referenduma. Edini cilj tega pa je postopek zavlačevati tako dolgo, da bo nakup nemogoče izvesti v tem mandatu.

Vir: Nova24TV in Twitter