(Video) Ste presenečeni? Poslanka Svobode nehote priznala, da je NSi koalicijska partnerica Golobove vlade!

Foto: Zajem zaslona X / SDS

Že nekaj časa se je ugibalo oziroma potihem namigovalo, da je NSi koalicijska partnerica Golobove vlade. Na to so mnogi pričeli namigovti, ko so v NSi dosegli, da so po kadrovskih čistkah na različnih državnih položajih mnogi kadri omenjene stranke ostali nedotaknjeni. Eden takšnih je tudi Valentin Hajdinjak na čelu DARS-a. Ob tem so še mnogi opozarjali, da je potrebno za takšne zadeve pač kdaj dati podporo vladajoči koaliciji in to takrat ko je najbolj potrebno.

Sedaj je hote ali nehote poslanka Gibanja Svoboda pred kamerami priznala, da gre v primeru NSi za neformalno članico vladne koalicije. Poslanka Lucija Tacer je namreč na Ustavni komisiji med komentarjem amandmaja, ki ga je v obravnavo vložila NSi dejala, da se zahvaljuje za kooperativno sodelovanje njihovega partnerja NSi. Se je pa zadeva nanašala na amandma povezan s spremembami imenovanja sodnikov.

Kot je ob takšnem stališču poslanke Gibanja Svoboda dejal Janez Janša, se nam s tem ponavlja zgodovina. Leta 2000 je namreč takratna SLS-SKD s takšnim partnerstvom omogočila tranzicijski levici vpis proporcionalnega sistema v ustavo. S tem so spremenili voljo ljudstva in odločbo ustavnega sodišča. Sedaj pa po mnenju janše NSi omogoča ukinitev volilnih okrajev in imenovanje sodnikov brez DZ.

Vir: X