(Video) Svoboda po Jankovićevo – policisti aretirali lastnika zemljišča, ker se ne strinja z gradnjo kanalizacije

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Mojca Škrinjar)

Pojmovanje svobode v Sloveniji z nastopom vlade Roberta Goloba dobiva nova pojmovanja in predstave. Eden takšnih je kot kaže tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki želi izvesti gradnjo kanalizacije ne glede na ceno in če je le ta tudi aretacija lastnika zemljišča, ki se s tem ne strinja.

V javnosti se je namreč pojavil posnetek na katerem policisti aretirajo lastnika zemljišča, ker se le ta ni želel umakniti izvajalcem del, saj ti niso predložili dokumentov, ki bi njihovo ravnanje dovoljevali. Ker se lastnik zemljišča ni želel umakniti so policisti izvedli aretacijo.

Pri tem je zanimivo, kje so v tem trenutku nekatere nevladne organizacije, ki so se še pred časom borile za pitno vodo. Prav tako je zanimivo, da ni slišati nobenih opozoril nad delom policistov in to, ko na lastnem zemljišču aretirajo lastnika, ki se ne strinja s politiko ljubljanskega župana. Na drugi strani so ti isti nevladniki policijo obtoževali vseh mogočih zadev, ker jim je na javni površini po njihovo preprečevala mirne proteste in branje Ustave, kljub ukrepom za varovanje zdravja.

Vir: Twitter