(Video) Svoboda pomeni tudi, da lahko predsednik vlade utiša novinarko STA?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

Kljub dejstvu, da je bilo s strani levice mogoče ves čas 3. Janševe vlade poslušati, kako slabo komunicira z javnostmi, se ravno sedaj to pri koaliciji kaže kot “rak rana”. Pri tem ni nobena izjema tudi sam predsednik vlade Robert Golob. V zadnji oddaji Arena je namreč novinar Igor Pirkovič objavil odsek komunikacije Roberta Goloba z novinarko STA.

“Na kraj pameti mi ne pade, da bi vam to konkretno razlagal,” je odgovor, ki ga je s strani Roberta Goloba dobila novinarka STA. Novinarka STA Lara Drašković je namreč od predsednika vlade želela izvedeti, kakšne druge možnosti išče predsednik vlade Robert Golob v zvezi z RTV Slovenija, ki jih je omenil predsednik vlade.

Direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija je ob tem zapisal: “Kako v resnici PV Golob iz Gibanje Svoboda komunicira z mediji, lepo pokaže spodnji primer.”

Vsekakor to ni osamljeni primer predsednika vlade, saj je le ta že na začetku mandata trenutne vlade pokazal kako lahko ministri z mediji komunicirajo samo, če on tako načrtuje. Na vladni novinarski konferenci je namreč novinarki takrat odgovoril, da odgovarjanje ministra Matjaža Hana na novinarska vprašanja ni načrtovano.

Vir: Nova24TV in Twitter