(Video) Svoboda v polnem razmahu. Predsednica odbora Branku Grimsu ni dovolila predstaviti predloga SDS za razpis posvetovalnega referenduma o Zakonu o vladi

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Kaj pomeni svoboda spoznavamo iz dneva v dan. Tudi poslanec SDS Branko Grims je včeraj na Odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo spoznal, kaj pomeni svoboda pod vlado Gibanja Svoboda. Na odboru mu je namreč bilo s strani predsednice odbora preprečeno, da bi predstavil Predlog poslanske skupine SDS za razpis posvetovalnega referenduma o Zakonu o vladi.

Poslanska skupina SDS je namreč želela, da bi na seji odbora stališče Poslanske skupine SDS predstavil Branko Grims, vendar bi morali po mnenju predsedujoče zato zbrati 27 podpisov, ker gre za drugega poslanca, kot je bilo v začetku načrtovano.

Po besedah Branka Grimsa se je prvič v Sloveniji zgodilo, da je predsednik odbora problematizira kdo od poslancev iz vrst predlagateljev bo zadevo predstavil. V nadaljevanju je Grims povedal, da na seji nadomešča poslanca, ki je naveden kot prvopodpisani predlagatelj in zato ne vidi težav, da bi predstavil stališče poslanske skupine.

Predsednica odbora Tereza Novak iz Gibanja Svoboda je vztrajala pri svojem in zahtevala 27 podpisov poslancev, da bi zadevo lahko predstavil Branko Grims.

Vir: Twitter