(Video) Tamara Vonta zopet v svojem “elementu”, tokrat kot predsednica odbora s svojimi potezami nad direktorja RTV Slovenija

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Tamara Vonta se je tokrat kot predsednica odbora z avtoritativnostjo “spravila” nad direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha. Poslanci so namreč na Odboru za kulturo razpravljali o predlogu posvetovalnega referenduma, ki bi državljanom omogočal prostovoljno plačevanje RTV prispevka. Predlagatelj takšnega referenduma je stranka SDS, ki je predlagala, da se na sejo povabi tudi direktorja RTV Slovenija. Vonta se s predlogom, da bi spregovoril tudi direktor ni strinjala, zato je dala na glasovanje, da se Grah Whatmughtu ne podeli besede, kar so koalicijske stranke tudi podprle.

Po mnenju Tamare Vonta naj bi njeno dejanje opravičeval 51. člen poslovnika, ki pravi, da se na sejo odbora lahko povabijo gostje in da sama k temu ni zavezana. Zaradi tega je samovoljno odločila, da se Andreju Grah Whatmoughtu ne vabi na sejo odbora, vendar o tem ni obvestila nikogar. Takšno odločitev je sprejela, ker po njeno ne gre za širšo razpravo o RTV Sloveniji ampak le referendum. Prav tako Vonta ni razložila zakaj besede ne bi smel dobiti predsednik RTV Slovenija.

V tem primeru ne gre prvi primer, ko je Tamara Vonta na takšen aroganten način gostom preprečila sodelovanje na sejah delovnih teles. Podobno zgodbo je “uprizorila” še ko je bila poslanka Pozitivne Slovenije, zato so mnogi še pred volitvami opozarjali, da se lahko zgodba ponovi v primeru njene izvolitve.

Vir: Twitter