(Video) Tanja Fajon v Ukrajini v veliki zagati. Novinarju ni znala pojasniti, zakaj vlada ne zagotovi obljubljene pomoči!

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Zunanja ministrica Tanja Fajon, ki je še pred meseci nasprotovali obisku Ukrajine s strani takratnega predsednika vlade Janeza Janše, je v minulih dneh sama opravila obisk omenjene države. Tega je opravičevala, da je potekal v bolj stabilnih razmerah in to kljub temu, da je takrat šlo za zgodovinski dogodek, ki je pripeljal do razmer, ki vladajo danes.

Kljub vsemu pri tej zgodbi kot kaže to ni bil edini spodrsljaj zunanje ministrice v tej “zgodbi”. Fajonovo je namreč v zelo neprijeten položaj spravil ukrajinski novinar, ki je od naše zunanje ministrice želel izvedeti, zakaj vlada Roberta goloba ne izpolnjuje obljub, ki so bile dane državi.

Novinarja je namreč zanimalo zakaj Slovenija še ni zagotovila Ukrajini pomoči v obliki tankov, ki jim je bila obljubljena v času vlade Janeza Janše. Kot običajno je tudi tokrat Fajonova krivdo prevalila na vlado Janeza Janše, saj se naj bi ta obljuba nanašala na preteklo vlado in navajala, da vlada Roberta Goloba o tem ni vedela nič. Trenutna vlada bi jim naj poslala nekaj druge vojaške opreme.

V kakšni zagati je ob tem bila zunanja ministrica kažejo tudi navedbe portala Siol, saj niso s strani ministrstva za zunanje zadeve in ministrstva za obrambo niso uspeli pridobiti informacije, zakaj do te realizacije ni prišlo. Edini podate, ki so ga uspeli dobiti je, da se je vlada Janeza Janše v zameno za pomoč Ukrajini z Nemčijo pogovarjala o dobavi določenega vojaškega orožja. Z vlado Roberta Goloba pa podatki niso več znani.

Vir: YouTube in Siol.net