(Video) Tatjana Bobnar popolnoma razgalila Golobovo vmešavanje v delo policije

Foto: Zajem zaslona X / Bojan Požar

Če sta lahko sam premier Robert Golob in njegova vlada vse do sedaj zanikala vmešavanje v delo policije, bo po zaslišanju nekdanje ministrice Tanje Bobnar to praktično nemogoče. Že, ko se je morala posloviti s položaja ministrice je Bobnarjeva opozarjala, da se je Robert Golob vmešaval v delo policije. Vendar je vladi to takrat s pomočjo nekaterih medijev uspelo prikriti. Danes pa je nastop Bobnarje razgalil vse te poteze predsednika vlade.

Preiskovalna komisija, ki preiskuje morebitne sume političnega vmešavanja v delo policije je namreč zaslišala nekdanjo ministrico Tatjano Bobnar. Ta je dejala pred kamerami, da ji je Robert Golob naročil, da naj ne predlaga za prvega moža policije Boštjana Lindava. Po besedah nekdanje ministrice, naj Lindav ne bi opravil naloge, ki mu jo je dal Golob in bi ga naj po premierjevih besedah le-ta izdal.

V nadaljevanju je Bobnarjeva dejala, da ji je Golob dejal kako je dobila rdeči karton. Lahko pa bi obdržala položaj ministrice, če bi nekdo izgubil službo. Vse to so bile navedbe premierja Roberta Goloba. Nekdanja ministrica je Goloba še soočila z očitki, da naj ne bi preiskovala protestov proti vladi Janeza Janše. Odgovor Roberta Goloba naj bi bil: “Pa koga brigajo protesti.”

Vir: X