(Video) Tino Mamić: “Ministrica z ozmerjanjem gasilcev s folkloro, popljuvala tako slovensko kulturo kot gasilce”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina.si)

Zgodovinar in novinar Tino Mamić, je v Odmevu tedna na Domovini nagovor ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik pred stavkajočimi gasilci označil za skrajno neprimeren in nedostojanstven. “Ministrica je gotovo prestopila mejo vljudnosti, bontona in spoštovanja, ko jih je v bistvu ozmerjala s folkloro. Najprej je popljuvala slovensko kulturo, po drugi strani pa še same gasilce,” je bil do retorike ministrice kritičen Tino Mamić.

Tino Mamić je spregovoril tudi o zadnjih dogodkih okoli upokojencev in boja za njihove pravice. Ker imamo v Sloveniji več kot 600 tisoč upokojencev smo po besedah Mamića priča novemu boju za upokojence oziroma bolje rečeno njihove glasove. Ker gre veliko teh ljudi tudi na volitve, so na levici aktivirali vse sile, da bi te njihove glasove pridobili v neki stranki pa naj bo to DeSUS ali kakšna druga stranka.

Ker v zadnjem obdobju velikokrat poslušamo o zelenem preboju oziroma ekologiji, je za Domovino Tino Mamić spregovoril tudi na to temo. “Problem ekologije ni poraba elektrike in emisije. Problem ekologije je potrošništvo,” je prepričan Tino Mamić. Eden od takšnih primerov je tudi, da bi lahko Evropska unija sprejela zakonodajo, ki bi določala, da bi denimo novo vozilo imelo garancijsko dobo 10 let, bi nemudoma imeli pol manj avtomobilov, s tem pa bi zmanjšali vpliv na okolje.

Vir: Domovina