(Video) Tudi to prinaša svoboda! Predsednica državnega zbora mag. Branku Grimsu, ker jo je podučil o praznikih v Sloveniji izrekla opomin

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Z novo vlado v Sloveniji dobivamo nove norme in to na vseh področjih. Eno od takšnih je po zadnjem dejanju kot kaže tudi razlaganje državnih praznikov in govorjenje o le teh. Poslanec mag. Branko Grims je namreč bil s strani predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič deležen opomina, ker ji je razložil kako se v Sloveniji pravilno imenujejo državni prazniki.

Predsednica državnega zbora je namreč razlagala da v Sloveniji 27. aprila praznujemo praznik osvobodilne fronte. V nadaljevanju je še navedla, da je bila svastika pred nacizmom verski simbol. V nadaljevanju je poslanec SDS Grims predsednici državnega zbora vprašal kateri praznik praznuje 27. aprila.

V nadaljevanju je Klakočar Zupančičevi pojasnil, da v Zakonu o praznikih, praznika osvobodilne fronte ni ampak je 27. april praznik boja proti okupatorju. Ker je poslanec pojasnil pravilno poimenovanje praznika, se je Klakočar Zupančičeva čutila napadeno in poslancu podelila opomin. Tudi to nam prinaša nova svoboda?

Vir: Twitter