(Video) Uroš Urbanija sprašuje Boruta Sajovica, kaj misli s prekrščevanjem na RTV in mu sporoča, da je to prostor demokratičnega dialoga

Foto: Zajem zaslona TopNews

V Gibanju Svoboda, SD in Levice se ne morejo in ne morejo sprijazniti, da je na RTV Slovenija prostor tudi za drugače misleče. Kot smo že poročali kljub zadržanju izvajanja novega Zakona o RTV s strani Ustavnega sodišča, želijo omenjene stranke razrešiti nekatere programske svetnike. Na novinarski konferenci je po Maši Kociper po RTV Slovenija “udaril” še Borut Sajovic.

Poslanec Svobode je domnevno Ustavno sodišče obtožil, da ne sliši referendumske volje ljudi? Pri tem bi bilo zanimivo vedeti ali referendumu daje Sajovic prednost pred Ustavo Republike Slovenije. Hkrati je dejal, da naj bi ljudje plačevali nekaj, kar ne zmorejo gledati in RTV obtožil političnega ter ideološkega prekrščevanja.

“Še en izbruh sovražnega govora zoper kristjane. In to s strani poslanca Svobode. Kaj je mislil s tem prekrščevanjem? Na RTV Slovenija je prostor za vse. RTV je prostor demokratičnega dialoga. Vanj so vključeni tudi kristjani, pa če je to Golobu všeč ali ne,” je na obtožbe poslanca Sajovica odgovoril Uroš Urbanija.

Glede mandatov programskim svetnikom in njihovega odpoklica pa koaliciji politolog Miro Haček sporoča: “Programskim svetnikom je mandat že potekel konec decembra lani z uveljavitvijo novega zakona o RTV, zato jih ni mogoče odpoklicati. Tale šlamastika Gibanja Svoboda je seveda povsem nezakonita. In najhuje je, da se tega povsem zavedajo.”

Vir: Twitter