(Video) Urška Bačovnik Janša in Janez Janša v prvem velikem skupnem intervjuju odgrnila tančico družinskega življenja

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Vlada RS)

Danes sta na Planet TV prvič na kakšni večji televiziji skupaj nastopila predsednik vlade Janez Janša in Urška Bačovnik Janša. V oddaji Jutro na Planetu sta spregovorila kaj je zanju največja inovacija človeštva. Soproga predsednika vlade Janeza Janše Urška Bačovnik Janša je povedala, da je zanjo največja inovacija človeško telo, ki se nenehno spreminja. Prav tako pa je največja inovacija cepivo proti covid-19, ki bo po besedah Bačovnik Janša služil v prihodnosti tudi za zdravljenje ostalih bolezni.

Premier je izpostavil, da je elektrika zelo pomembna inovacija človeštva, saj si brez nje danes ne znamo predstavljati življenja. Povedal je še, da si moramo za pomembne inovacije včasih zamisliti čas brez te dobrine in vidimo kako pomembne so določene inovacije.

V pogovoru je bilo razkrito tudi, da je bil predsednik vlade v otroštvu velik “knjižni molj”. Razkril je, da je v lokalni knjižnici prebral vse knjige in celo tiste, ki jih je bilo potrebno brati “pod roko”. Naučil se je tudi cirilice, da je lahko bral določene romane. Janez Janša je povedal, da v njegovih časih ni bilo veliko televizijskih ekranov, zato je bila edino knjiga tista, ki mu je omogočala razvoj domišljije in odmik od trdega kmečkega življenja.

Voditeljica oddaje je zakonca Janša povprašala tudi po načinu vzdrževanja kondicije, saj imata oba zelo naporni službi. Predsednik vlade je povedal, da gre za zahtevno vprašanje, ki si ga vsakdanjem življenju. Po njegovih besedah je tukaj ključen red, ki si ga je potrebno vzpostaviti in trenutno to počne vsako jutro, ko je še tema s sprehodom v gozd. Ravno to mu omogoča, da lahko dela cel dan, ki pa so trenutno zelo dolgi.

Glede vpliva epidemije covida-19 na njihovo družinsko življenje je Janez Janša povedal, da epidemija vsekakor ni pozitivno vplivala na njihovo življenje. Zaradi služb, ki jih opravljata imajo bistveno manj časa za skupno družinsko življenje, sam osebno 80-odstotkov časa nameni boju z epidemijo covida-19. Urška Bačovnik Janša je povedala, da Janeza Janše ves čas boja z epidemijo covida-19 skoraj ni bilo nič doma, zato je bil letošnji božič po dolgem času čas, ki so ga lahko preživeli skupaj.

V času, ki ga imata za družino se poskušata izogibati pogovorom vezanim na covid-19 in čas resnično nameniti otrokoma in družinskemu življenju.

Uredništvo