(Video) Urška Klakočar Zupančič iz DZ naganjala ter odstranjevala upokojence in se drla na Pavla Ruparja

Foto: Zajem zaslona X / Voranc

Ob ogledu zadnje seje Državnega zbora je v Sloveniji verjetno še redko kdo, ki je prepričan, da je Urška Klakočar Zupančič primerna za to funkcijo. Tokratnja tarča njenega ekscesa so bili upokojenci ter nenazdnje Pavle Rupar osebno. Tako se je direktno z dretjem nad Pavlom Ruparjem znašla predsednica DZ ter upokojence nagnala iz razpravne dvorane.

Najprej so bili tarča njenega napada upokojenci, ker jih je pred tem opozorila, da ne smejo ploskati po razpravah poslancev. Klakočar Zupančičeva jim je namreč očitala, da so ves čas odobravali in nasprotovali razpravam poslancev. V postopkovnem predlogu je poslanec SDS Zvone Černač dejal, da bi morali iz dvorane odstraniti ravno predsednico DZ, ker se skrajno neprimerno vede.

Klakočar Zupančičeva je seveda skočila v zrak in pričela ponovno vse počez deliti opomine. To pa še ni vese, nad nekdanjega poslanca Pavla Ruparja pa se je dobesedno znesla z neprimernim dretjem. Na to jo je opozoril tudi poslanec Zvone Černač, saj niso otroški vrtec in jo opozoril, da v kolikor ni kos vodenju sej naj to mesto prepusti komu drugemu.

Vir: X