(Video) Urška Klakočar Zupančič policiji sporoča: “Država to sem jaz?”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Dejan Kaloh)

Po tem, ko je predsednik vlade kar pred novinarji priznal, da je še takrat kandidatki za ministrico ukazal očiščenja določenih kadrov s policije, se bo kot kaže v njihovo delo sedaj vmešala tudi Urška Klakočar Zupančič. Kljub temu, da gre dejansko v direktno vmešavanje oblasti v neodvisne državne organe, se v Sloveniji pod Golobovo vlado kot kaže lahko dogaja, da se takšna avtonomnost krši. In kot je napovedala predsednica DZ bodo policisti sedaj poslance preiskovali samo, če bo ona tako določila.

Gre za žalostno oziroma zaskrbljujoče stališče, če vemo, da ga izreče nekdo, ki je pred tem opravljal funkcijo sodnika – sodnice. Predsednica DZ je namreč pred poslanci dejala, da se ji ne zdi pošteno, da bi lahko pričeli teči določeni postopki zoper poslance, člane preiskovalnih komisij. Kot navaja Klakočar Zupančičeva jo je zmotilo, da se to dogaja zoper eno od predsednic preiskovalne komisije.

V nadaljevanju je dejala, da bo kot predsednica DZ, v skladu z Zakonom o parlamentarni preiskovalni komisiji začitila vse poslance pred kazenskimi ovadbami. Sama je že prejudicirala, da so takšne ovadbe namenjene pritisku na delo preiskovalnih komisij. Kot poudarja bo šla še dlje in v kolikor bo policija takšne prijave poskušala preiskovati, bo to lahko storila samo z njenim soglasje. S tem dejansko Klakočar Zupančičeva sporoča: “Država to sem jaz?”

Vir: X