(Video) Vasko Simoniti: “Minister se za milijonske posle ne bo sestajal na štiri oči! Le zakaj bi se?”

Foto: Vlada Republike Slovenije

Včeraj je bil v oddaji Odmevi gost minister za kulturo dr. Vasko Simoniti, ki je pojasnil stališče glede odstopa ravnatelja ljubljanske Drame Igorja Samoborja. Minister je v oddaji ovrgel očitke o tem, da je stavba ljubljanske Drame neprimerna in povedal, da je bila neprimerna že pred njegovim ministrovanjem, pa se ni naredilo nič. Ta vlada je za sanacijo za razliko od ostalih namenila 330 tisoč evrov.

Minister Simoniti je v oddaji opozoril, da Drama ni privatni projekt direktorja in da osebno nima nič proti Igorju Samoborju. to kaže tudi dejstvo, da je ministrstvo dvignilo koeficient programske vrednosti iz 8 na 9. To se je zgodilo kljub napovedim, tudi Igorja Samoborja, da bo ministrstvo ta koeficient znižalo.

Minister je ovrgel tudi navedbe, da se naj, ne bi želel srečati z ravnateljem ljubljanske Drame in pojasnil, da so se srečali štirikrat. Povedal je še, da mu je bilo enkrat s strani Samoborja predlagano, da se srečata na štiri oči. Minister je povedal, da se o milijonskih poslih nima kaj srečevati na štiri oči. “Le zakaj”, je še poudaril Simoniti. Čudi pa ga tudi dejstvo, da je ministrstvo 18. novembra prejelo revizijo, Samobor pa je v ponedeljek odstopil.

Vir: Twitter