(Video) Vinko Gorenak: “Trenutna oblast plačuje usluge nevladnikom, ki so protestirali proti vladi Janeza Janše”

Foto: Zajem zaslona X / SDS

Zadnja oddaja Tarča je do konca “razgalila” vsaj nestrokovno, če ne še kkšno hujšo obliko delovanja, sedaj že ministrice v odstopu Sanje Ajanović Hovnik. Ustvarjalci oddaje so namreč kot rečeno sedaj že ministrico v odstopu postavili na laž, da s Kajo Primorac eno leto ni imela stika. Tarča je namreč razkrila dokumet, ki nakazuje, da je imela Ajanović Hovnika dejansko stik s Kajo Primorac in s tem zavajala slovensko javnost.

Pod ministrico Sanjo Ajanović Hovnik, so namreč bili nevladniki deležni enega najbogatejših javnih razpisov doslej. Pri tem je nekdanji minister in poslanec iz SDS dr. Vinko Gorenak prepričan: “To je škandal prve vrste. Plačujete usluge nevladnikom, ki so protestirali proti vladi Janeza Janša.” Pri tem pa dr. Gorenak poudarja, da imamo na drugi strani podjetnike, ki so za pomoč po poplavah za mesec avgust sicer dobili vse poplačano, za mesec september pa je zmanjkalo denarja.

Nekdanji poslanec SDS je še izrazil stališče, da se trenutna oblast obnaša po pregovoru “Država, to sem jaz”. Pri tem najbolj iztopajo predstavnik stranke Gibanja Svoboda. V nadaljevanju je dr. Gorenak izrazil prepričanje, da gre v tem primeru le za eno od zadev, ki je najmanj sporna pri delovanju ministrov Golobove vlade, teh naj bi bilo po njegovo še bistveno več. Je pa že v četrtek dr. Gorenak povedal, da pričakuje odstop ministrice Sanje Ajanovič Hovnik, ki se je potem zgodil le dan po oddaji Tarča.

Vir: X