(Video) Zakaj se Levica boji referenduma o dvigu plač na dan parlamentarnih volitev? Se bojijo lastnih idej?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Meseca decembra je Levica, ki jo vodi Luka Mesec predlagala referendum o predlogu sprememb Zakona o dohodnini, ki bi med drugim prinesle tudi večje plače zaposlenih. Mesec je odločitev napovedal po tem, ko je koalicija zaradi odsotnosti nekaterih poslancev predlagala preložitev glasovanja.

Premier Janez Janša je sedaj predlagal, da se referendum izvede na dan parlamentarnih volitev, kar je v “zrak” pognalo predstavnike Levice in opozicije KUL. Kot poroča Planet TV, naj bi člani opozicije KUL, po neuradnih informacijah, predstavnike Levice preprečevali, da umaknejo zahtevo za referendum. Jasno bi naj bi jim namreč bilo, da takrat referenduma ne morejo dobiti.

V Levici se po besedah Mesca ne strinjajo, da bi bil takšen referendum na dan parlamentarnih volitev. Te volitve naj bi namreč bil po besedah Mesca plebiscit ali bo Slovenija ostala demokratična država ali pa fevd Janeza Janše. Zakaj si potem Luka Mesec ne želi, da ljudje takrat tudi odločajo o svojih višjih neto plačah, ostaja neodgovorjeno.

Vir: Twitter