(Video) Žan Mahnič: “Ministrstvo za solidarno prihodnost bi lahko praviloma imenovali ministrstvo za solidarno prihodnost z NO z Metelkove 6.”

Foto: Twitter (SDS)

Poslanci, ki danes obravnavajo predlog s prememb zakona o vladi, so predvsem v opoziciji kritični do povečanega števila ministrstev, ki ga je napovedal Robert Golob. Žan Mahnič poslanec SDS je največjo kritiko namenil ustanovitev ministrstva za solidarno prihodnost, ki ga naj po njegovem mnenju Levica izsilila, vodil pa naj bi ga Luka Mesec. Mahnič je kritičen do tega predloga, ker je mnenja, da bo namen ministrstva financiranje nevladnih organizacij na Metelkovi 6.

Zaradi napovedanega povečanja števila ministrstev so se v SDS odločili, da bodo v parlamentarni postopek vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu sprememb zakona o vladi. Po besedah vodje poslanske skupine Danijela Krivca želijo s tem tudi vladi omogočiti več časa za razmislek o sestavi vlade.

Argumentacija s katero želi koalicija povečati število ministrstev ni dovolj močna, da bi prepričala poslanca dr. Anžeta Logarja. Tudi Logarja je zmotilo novo nastalo ministrstvo, ki bi ga naj vodil Luka Mesec, saj naj bi se to ukvarjalo s participativnim upravljanjem podjetij, socialnim podjetništvom in spodbujanjem ekonomske diplomacije – Luka Mesec pa naj bi imel s tem dolgoletne izkušnje je bil malo ciničen Logar. V nadaljevanju se je spraševal tudi kakšna je podlaga za tovrstno odločitev “in jih nekako ne najdem“. “Zakaj je to ministrstvo ključno za delovanje vlade in zakaj je bilo treba še dva dodatna ministrstva ustanoviti?” je vprašal poslanec in dodal, da takšne situacije, kjer dve stranki lahko udejanjita, za kar se odločita, ni imela še nobena vlada. Ob tem je vprašal največjo stranko Gibanje Svoboda – “kaj bodo naredili tisti, ki imajo največjo politično moč?

“Ministrstvo za solidarno prihodnost bi lahko praviloma imenovali ministrstvo za solidarno prihodnost z NO z Metelkove 6. To ministrstvo bo zadolženo za razpise in financiranje stvari, od katerih naša država nima nič,” je bil do povečanja števila ministrstev kritičen Žan Mahnič. Po njegovih besedah si je stranka Levica izpogajala še en ministrstvo in to je ministrstvo za kulturo, kjer se tudi delijo bajne vsote denarja in to tistim, ki so dve leti kolesarili ter dve leti niso delali nič, je dejal Mahnič. S tem pa je manj denarja za podeželje in kmetijstvo.

Vir: Nova24TV in Twitter