(Video) Žan Mahnič: “Problem nastane, ko nevladne organizacije postanejo vladne organizacije in toliko kot jih imami v tem mandatu financiranih iz proračuna jih še nismo imeli”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Poslanke in poslanci so na včerajšnji seji med drugim razpravljali tudi o tem, da bi se denar namenjen nevladnim organizacijam, raje porabil za pomoč prizadetim v avgustovskih poplavah. Poslanec SDS Andrej Kosi je ob tem spomnil, da so pred 20 leti NVO-ji prejeli 166 milijonov davkoplačevalskega denarja, danes pa ga 500 milijonov. Žal pa po mnenju opozicije denar prejemajo napačne nevladne organizacije.

Poslanec SDS Žan Mahnič vidi težavo v tem, da smo danes priča temu, da nevladne organizacije postajajo vladne. “In toliko vladnih organizacij, kot jih imamo v tem mandatu, izdatno financiranih iz državnega proračuna, še nikoli nismo imeli. Vlada Roberta Goloba je vlada nevladnih organizacij, brez katerih danes ne bi obstajala,” je prepričan Žan Mahnič.

V nadaljevanju je poslanec SDS izrazil zaskrbljenost, saj so ravno tisti NVO-ji, ki so pred volitvami podpirali podpirali današnjo koalicijo, prejemniki največje količine davkoplačevalskega denarja. Predstavil je primer kako so NVO-ji združeni v iniciativo Glas ljudstva v času Golobove vlade doslej prejeli več kot 18 milijonov evrov medtem, ko tega denarja ni za gasilska društva: prav gasilska društva so bila tista, ki so v času poplav pomagala ljudem na terenu.

Vir: X