(Video) Žan Mahnič z navajanjem dejstev v vidno zadrego spravil “neodvisno” novinarko in sedaj poslanko Mojco Šetinc Pašek

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Mojca Šetinc Pašek eden od najbolj prepoznavnih obrazov RTV-ja, visoko profesionalna, neodvisna, danes poslanka stranke Gibanje Svoboda”, je povedal poslanec SDS Žan Mahnič ob obravnavi predloga zakona o RTV Slovenija.

Pri obravnavi omenjenega zakona, s katerim po besedah Gibanja Svoboda v novi koaliciji želijo doseči depolitizacijo RTV Slovenija, je Mahnič še dejal, da škoda, da tudi strokovni sodelavci poslanskih skupin ne morejo dobiti besede. Pri tem je omenil Nušo Baranja, ki je bila prav tako zaposlena na RTV Slovenija, potem pa kot PR LMŠ, sedaj pa je mnenja, da deluje že v poslanski skupini Gibanje Svoboda.

V vaših strankah so poslanci oziroma poslanke novinarji te famozne, neodvisne  RTV Slovenija”, je še dodal Mahnič. Gibanje Svoboda po besedah Mahniča zagovarja neodvisen, nepristranski servis, hkrati pa imajo v svojih vrstah Mojco Šetinc Pašek, ki je bila zaposlena na RTV Slovenija. “Gospa ni mogla biti neodvisna, ne prej, ne danes. Ker je seveda političarka”, je še dejal poslanec.

Zato je poslance morebitne koalicije Mahnič prosil naj ne govorijo o neodvisni RTV Slovenija, ker imajo v svojih vrstah nekdanje novinarje in dnevne urednike iz tega medija. Ob navajanju teh dejstev je bila Mojca Šetin Pašek vidno  v zadregi.

Vir: e-maribor