(Video) Zdravko Počivalšek razkril zavajanje Marjana Šarca ob odstopu s funkcije predsednika vlade o skupnem sodelovanju!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/E-maribor)

V tokratni oddaji Ura moči je Bojan Požar gostil predsednika nove stranke Konkretno in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. V oddaji je Počivalšek razkril tudi, kakšno je bilo sodelovanje v vladi, ki jo je vodil Marjan Šarec.

Kot je povedal Bojan Požar so poslanci LMŠ le nekaj minut pred izjavo za javnost izvedeli, da bo Marjan Šarec odstopil z mesta predsednika vlade. Ob tem je Zdravko Počivalšek povedal, da je on v tistem trenutku izvedel, da naj bi se Marjan Šarec z njim dogovoril za skupni nastop na volitvah.

Počivalšek je še potrdil, da je dejansko v tem primeru šlo za “blef”, zato ima stranka vso pravico, da sama odloča, kako bo delovala v nadaljevanju. Povedal je še, da s SMC-jem, odkar ga vodi sam ni nihče opravljal in dokler bo on predsednik stranke z njo, ne bo opravljal nihče.

Da je leta 2020 dejansko Marjan Šarec izjavil, da se je z Zdravkom Počivalškom dogovarjal za sodelovanje na novih volitvah, kaže posnetek takratne tiskovne konference.

Vir: Twitter