(Video) Željko Kekić spregovoril kako je Milan Kučan z Zdenkom Rotarjem na Hrvaškem pritiskal, da se priča v montiranem procesu proti Janezu Janši

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Alvis)

Minuli teden je Janez Janša objavil posnetek, ki prikazuje kako je zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije in prvi predsednik Slovenije Milan Kučan želel preprečiti skupen nastop Demos-a na volitvah ter nenazadnje samostojnost Slovenije. Na to objavo se je vrstilo kar nekaj odzivov in eden takšnih je tudi video o katerem Željko Kekić spregovori o pritiskih takratne oblasti na opozicijo.

Kot izhaja iz objavljenega posnetka je Kekić razkril kako je kot sodelavec hrvaške UDBE bil deležen pritiskov s strani Zdenka Roterja, ki naj bi ga usmerjal prav Milan Kučan. Govorec razkrije, da je moral zasledovati tako Janeza Janši, kot pokojnega Davida Tasiča. V nadaljevanju pa razkrije, da je Milan Kučan na Hrvaško poslal celo Zdenka Roterja, ki je zahteval, da sodeluje v montiranem procesu proti Janezu Janši.

Ker tega ni želel izvesti je bil pri vsakršnem poskusu prestopa državne meje deležen diskreditacije oziroma podrobne kontrole. To je doživljal še pred nekaj leti. Kekić je izpostavil kako so bile njegove izjave na RTV Slovenija cenzurirane, saj so namreč slabe izjave o Milanu Kučano izrezali, prav tako so izrezali dobre izjave o Janezu Janši.

Vir: Twitter