(Video) Znani komentator skoraj točil solze ob golu Švice, na drugi strani izlil veselje sreče ob golu Srbije. Neodvisna RTV Slovenija?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Da Slovenija s hitrimi koraki hodi proti odvisni RTV Slovenija, verjetno ni potrebno ravno ponavljati in to kljub temu, da politični aktivisti zaposleni v hiši ljudi prepričujejo v ravno nasprotno. Glede domnevne neodvisnosti kot kaže ni nobena izjema Saša Jerkovič, ki je že pred dnevi s svojim komentarjem direktorju RTV Urošu Urbaniji dokazal kam ga vlečejo sile.

Tudi na tekmi Svetovnega prvenstva Qatar 2022 se na tekmi Švica – Srbija ni mogel izogniti nepristranskemu komentiranju ampak je odkrito simpatiziral z reprezentanco Srbije. Tako je denimo ob napaki Srbije in golu Švice izlil čustva žalosti nad razpletom dogodkom.

Ob golu Srbije pa so lahko gledalci videli “nepristranskost” komentatorja, ki je v veselje izbruhnil bolj kot bi na prvenstvu zadela Slovenija. Pri tem je v super lativih govoril tudi o strelcu gola. In to je novinarstvo oziroma komentatorstvo, ki bi moralo odlikovati javno RTV Slovenija?

Vir: Twitter