(Video) Župan Vrhnike Daniel Cukjati Mojci Šetinc Pašek: “Težko pametno komentiram, ker se mi zdi neumno vprašanje”

Da preiskovalna komisija Mojce Šetinc Pašek, predstavlja nekakšen lov na čarovnice v smislu desnih medijev, je dan danes jasno že mnogim v Sloveniji. Na zadnji seji komisije je tako župan Vrhnike Daniel Cukjati predsednici komisije Pašek Šetinčevi in članom pokazal, kako napačno je njihovo prepričanje, da kjer so župani bližje desni opciji se več daje tako imenovanim desnim medijem.

Župan Vrhnike je tako z grafom prikazal, da dejansko velik del “kolača” oglaševanja občine poberejo levo usmerjeni mediji, desnim pa ostane zelo malo. Malo pikro je predsednici komisije pojasnil, da bo pred naslednjimi volitvami, ko ga bodo zopet klicali na zaslišanje to bistveno bolj uravnoteženo.

Je pa Daniel Cukjati predsednico komisije spravil v izredno nelagoden položaj, ko je ta od njega želela izvedeti, kako to, da je bila večina nakazil desnim medijem letos pred državnozborskimi volitvami. Pašek Šetinčeva je pri tem še problematizirala, da je bil takrat na listi SDS brat župana. “Težko pametno komentiram, ker se mi zdi neumno vprašanje. Kaj je narobe, če je moj brat kandidat na listi SDS mi pa oglašujemo v Demokraciji,” je zadevo predsednici pojasnil Daniel Cukjati.

Vir: Twitter