(Video) Zvjezdan Radonjić prepričan, da se nekaterim sodnikom nič ne more zgoditi, zato si privoščijo vse, kar se jim zahoče

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Marijan Turjan)

Zvjezdan Radonjić je v oddaji Tema dneva spregovoril o stanju sodstva v Sloveniji in “zaščitenosti” določenih posameznikov v sodstvu. Radonjič je v oddaji izpostavil, da smo v Sloveniji pogosto priča, ko se ljudem sodi v nasprotju s kazenskim postopkom, kjer prihaja do nedovoljenih pritožb, ker so prepozne in zapoznele.

Voditelja Luko Svetino je zanimalo, kako lahko sploh pride, so sojenj v takšnih postopkih in kdo je odgovoren zato. Radonjić je povedal, da je sodstvo mehanizem, ki je vase zaprt in je vase zaprt. Poleg tega ima podporo politične strukture in enega dela globalne države ter tudi evropske globalne države.

Temu smo v največji meri priča na Poljskem in Madžarskem, ko želita državi nekaj narediti na področju sodstva, se vse konča na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP) na škodo nacionalnih držav. “Tudi doma imamo ustavne kategorije delitve oblasti in tako dalje, ki maksimalno ščitijo sodnike pred posegom političnih struktur”, je poudarail Radonjić.

V Sloveniji smo priča ureditvi, da se v primeru pojava najmanjšega vprašanja v sodstvu, se nemudoma oglasijo strokovnjaki levice, ki razlagajo zadeve. Na podlagi tega poročajo televizije in to pripelje do preplaha, ki se prenese na ulice, kjer smo priča potem tudi Soroševim aktivistom na ulicah. “Kratko malo se tem ljudem ne more nič zgoditi, oni se tega zavedajo in potem si privoščijo vse, kar se jim zahoče”, je povedal Radonjić.

Vir: Twitter