(Video) Zvonko Černač ministru za finance nalil čistega vina glede vplivov na inflacijo

Foto: Twitter (SDS)

V zadnji oddaji Tarča je pogovor se je pokazala razkorak med razumevanjem vplivov na inflacijo med slovensko levico in desnico. Tako je moral dejansko poslanec SDS Zvonko Černač ministra Klemena Boštjančiča podučiti kateri so vplivi na inflacijo, da so bili njegovi argumenti tehtni, dokazuje tudi dejstvo, da je minister ostal brez besed.

Zvonko Černač je ministra trikrat vprašal ali je letos v proračunu 50 milijonov evrov več v proračunu. Minister je povedal, da je potrebno plače razbremeniti, na drugi strani pa zagovarjal, da je potrebno ta primanjkljaj potem drugje vzeti. Černač je v nadaljevanju ministru povedal, da z naslova dohodnine država v letu 2022 pridobi dodatnih 50 milijonov evrov in na to ne vpliva inflacija.

V nadaljevanju je Černač ministru pojasnil, da je inflacija pomembna pri DDV-ju, kjer gre za davek na izdelke, ki so se podražili in s tem je poslanec ministra pustil brez besed.

“Davčna reforma, ki je bila sprejeta v času vlade Janeza Janše, je vsem zaposlenim omogočila nižje davke. Kljub temu se bo v proračun preko dohodnine priteklo 50 milijonov evrov več in ne 500 milijonov manj, kot trdi Luka Mesec,” je še pojasnil Zvonko Černač.

Vir: Twitter

.