Poslanec SD Matjaž Nemec je na interpelaciji proti ministru Alešu Hojsu znova streljal kozle. Tokrat se je blamiral z neznanjem klasičnih jezikov. V svojem nastopaškem zanosu je hotel napraviti poseben vtis z latinsko parolo, kar pri socialistih ni nič novega, saj imajo parole kot je “no pasaran” ali pa “smrt fašizmu” zelo radi. Pravilno se latinski rek izgovori pacta sunt servanda, kar pomeni “dogovore je treba spoštovati”, on pa je po “furlansko” kričal “pacta und servanda”. Na večino poslancev s tem verjetno ni naredil kakšnega posebnega vtisa, mu pa gre priznati, da lahko za nos vleče večino televizijskih gledalcev svojega strankarskega “navijaškega kluba”. Poleg tega je še napovedal, da bo glasoval proti interpelaciji ministra Hojsa, čeprav je glasoval za. 

Poslanec SD Matjaž Nemec se je tokrat znova izkazal z neposrečenimi izjavami v hramu demokracije. Medtem ko je s srditim nastopom na interpelaciji notranjega ministra Aleša Hojsa, skušal narediti prav poseben vtis, se je posluževal tudi besed, ki naj bi bile latinske. Tako je namesto “pacta sunt servanda” vpil “pacta und servanda”, kar naj bi pomenilo “dogovore je treba spoštovati”. Svoje zveste podpornike je zagotovo osupnil, saj večina izmed njih v šolskih klopeh kaj več kot nekaj srbohrvaščine in angleščine ni spoznala, kaj šele, da bi se posvetila klasičnim jezikom. V svojem srditem govoru je med drugim sicer navajal že znane nebuloze, da je Hojs odstopljeni minister, ki izvaja represijo v državi. Obenem ni mogel mimo “obtoženca organizirane presstitucije”, odrejanja “nezakonitih vpogledov”, postavljanja ograje lastnemu narodu v času neprijavljenih petkovih protestov.

Morda bi se pa po končanem poslanskem mandatu poskusil še v kakšnem mestnem gledališču in tam v popačeni grščini navdušil gledalce z igranjem kakšnega epa. Nemec s svojim tokratnim izpadom sicer ni presenetil. Znano je namreč, da je maturiral precej pozno, in sicer pri svojih 27-letih na ljubljanski zasebni šoli, v Centru za dopisno izobraževanje CDI Univerzum, pri svojih 33-letih diplomiral na IBS Mednarodni poslovni šoli Ljubljana v zasebni lasti (naslov diplomskega dela: Etični kodeks in oglaševanje družbe Bolton Adriatic d.o.o.). Pozneje je celo opravil magisterij, star 37, in sicer na isti šoli z magistrskim delom Trajnostni razvoj in družbena odgovornost do okolja in gospodarske rasti s poudarkom na Republiki Sloveniji. 

Video si lahko ogledate tukaj.

Več lahko preberete tukaj.

Avtor Domen Mezeg, Nova24TV.