Vili Kovačič pozval ministrico za pravosodje, da se razkrijejo tudi plače sodnikov in tožilcev!

Vili Kovačič (foto: Nova24TV)

Ljubljana, 10. februar 2021 – Po kratkem zatišju se je v boj za resnico in pravico ponovno podal Vili Kovačič ali tako imenovani državljan K. Sedaj se je s svojo novo pobudo obrnil na ministrico za pravosodje Liljano Kozlovič in jo pozval, da uvede postopek, da bi bile plače sodnikov in tožilcev javne. Po njegovem mnenju bi s tem dosegli boljše delovanje sodnega sistema v Sloveniji. ” Večji del menjave je v sferi naturalnega gospodarstva – roka roko umiva , obe pa (medijski) obraz. Kljub temu pa je treba začeti s plačami,” je pozval ministrico.

Vili Kovačič je znan kot zelo velik kritik dela slovenskega sodstva in pobudnik referenduma o drugem tiru. V svojih dejanjih je šel tako daleč, da si je prisodil sodno izvršbo zaradi domnevne klevete sodnice za katero je trdil, da je obsodila nedolžnega človeka, kar pa se je v nadaljevanju izkazalo za resnično, saj je bil Milko Novič spoznan za nedolžnega.

“Podobno kot je notranji minister Aleš Hojs objavil plače policistov, pričakujemo od ministrice za pravosodje, gospe Lilijane Kozlovič, da na isti način objavi osebne prejemke oziroma plače, tožilcev in sodnikov,” je v pobudi zapisal Kovačič. Kovačič je še prepričan, da je dobra praksa ministra za notranje zadeve lahko spodbuda za druga področja delovanja v Sloveniji.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV